wijnhuizen

« Terug naar overzicht

H. BLIN

 
 

Een terroir champagne uit het dorpje Vincelles met als specialiteit de Meunier. In "het" beste gebied voor de druif Meunier: de Vallée de la Marne. Familie Blin laat het terroir duidelijk weerspiegelen van dit pittoreske dorp.

CHAMPAGNE H. BLIN
Vallée de la Marne| VincellesChateau-Thierry | Natuurvriendelijk | 122 ha

Champagne H. Blin is een mooi voorbeeld dat samenwerken loont.
Alle wijnboeren van het dorp Vincelles werken samen onder de naam Champagne Henri Blin.
De nieuwste technieken worden gebruikt in de wijngaarden en in de kleders.
Hun expertise ligt bij de druif Pinot Meunier en is het paradepaardje. Een reflectie van het terroir van het dorpje Vincelles.
Na de oorlog begon in 1947 de co-operatie met 28 wijnboeren. Dit is nu de 12 e generatie en tot 120 wijnboeren met 123 hectare uitgegroeid.
Per jaar worden er 500.000 flessen geproduceerd waarvan 45% export is. Champagne H. Blin is toch een kleine speler op de champagne markt.
Door hun focus op kwaliteit worden alle champagnes duurzaam geproduceerd en worden deze niet bewerkt met synthetische producten. Het magister Programma minimaliseert de milieu foodprint door het bevorderen  van gezonde grond, bescherming van de wijngaarden en afvalwater. Hun internationale ISO22000 standaard is volgends het food& safety systeem en is gelijk aan HACCP principes.
15 jaar in conversie nu een deel van de wijngaarden biologisch.

Exceptioneel terroir en de schoonheid van de Pinot Meunier.

De stijl champagne van H. Blin is structuur, fruit, fraîcheur.
Een echte Value-for-money.

Assortiment
CHAMPAGNE H. BLIN, BRUT 75CL