AGENDA


 
 

De aankomende zomer is de champagne van Dis Donc te vinden op de volgende evenementen:

TOUR DE CHAMPAGNE - 4 SEPTEMBER - AMSTEL INTERCONTINENTAL HOTEL, AMSTERDAM

Op maandag 4 september zal in het Amstel InterContinental Hotel te Amsterdam voor professionals en consumenten een mooie selectie Champagnes te proeven zijn. Van 12:00 tot 17:00 uur is de proeverij uitsluitend toegankelijk voor professional werkzaam in de handel of horeca, en pers. Van 18:00 tot 20:30 uur mag de wijnconsument zijn of haar hart ophalen bij de proeftafels van de verschillende champagnehuizen! DEELNEMENDE CHAMPAGNEHUIZEN Apollonis, Barons de Rothschild, BRÉJARD, Bauchet, Benoît Lahaye, Bernard Remy, Besserat de Bellefon, Charles Ellner, MARIE COPINET, David Léclapart, De Venoge, Delot, Demoiselle Vranken, DHONDT-GRELLET, Dom Pérignon, Egly-Ouriet, Eric Rodez, Fleury, Frerejean Frères, Geoffroy, Gosset-Brabant, Grongnet, HUBERT PAULET, Henriot, Hugues Godmé, Janisson-Baradon, Jean de Villaré, Jean Louis Deparis, Jean Moutardier, Krug, L&S Cheurlin, Legras & Haas, Lété-Vautrain, Lilbert-Fils, LOUIS CASTERS, Louis Roederer, M. Hostomme, Marie Courtin, Moët & Chandon, Nathalie Falmet, Patrick Regnault, Philippe Gonet, Pierre Moncuit, Pommery, R. POUILLON, R.H.Coutier, Robert Moncuit, Ruffin & Fils,  Ruinart, Taittinger, Varnier-Fannière, Veuve Clicquot, Veuve Fourny & Fils, VINCENT COUCHE, Vouette-Sorbée.
KAARTEN ZIJN VERKRIJGBAAR VIA DEZE LINK WWW.PERSWIJN.NL

Tasting of Elegance & Luxury 
De zes eigenzinnigste restaurants van Nederland hosten de Tasting of elegance & luxury.
Een experience met dé culinaire trends van verschillende soorten kaviaar en champagne.
In samenwerking met de specialisten op dit gebied van kaviaar en champagne: Persian Caviar en Dis Donc champagne.
√ 16 - 07 Lakes Bar & Kitchen, Hilversum - Lunch
√ 30 - 07  Restaurant Cucina Del Mondo, Heerlen - Diner 4 gangen.
   25 - 09  Sotto Lounge, Ermelo - Diner * NGS aanbieding.
   01 - 10  Kruisherenhotel, Maastricht - Diner *
   07 - 10  Het Bosch Waterfront, Amsterdam - Royal lunch *
                Restaurant Amarone, Rotterdam - Lunch *
RESERVEER DIRECT VIA DE DEELNEMENDE RESTAURANTS
NEDERLANDS GILDE VAN SOMMELIERS 

Er is in de Sotto Lounge een speciale aanbieding voor de leden van het NGS.
NGS leden reserveer via deze link of mail Eline Groenendijk. 
U kunt reserveren via wilco@uwchefkokthuis.nl of via groenendijkeline@gmail.com

Champagne proeverij bij Klooster Nieuwkerk in Goirle. 27 Juli 2017
Ontdek de nieuwste pareltjes van Dis Donc in de boomgaard van Klooster Nieuwkerk.
In de romantische kloostertuin zal men verschillende wijnen en champagnes kunnen proeven. Bij slecht weer zal de proeverij binnen in het klooster plaats vinden.
adres: Nieuwkerk 2 Goirle          kloosternieuwkerkgoirle.nl

TASTE & DANCE BIJ AMSTELBORGH AMSTERDAM 06-08-2017
Op zondag 6 augustus van 14.00 – 18.00 uur
is de champagneproeverij van Dis Donc bij Borchland in Duivendrecht. Ontdek ‘growers’ champagne tijdens een exclusieve tasting van ‘Dis Donc’.
Op het terras van Golfclub Amstelborgh kun je kennis maken met exclusieve champagne en de beats van DJ Bert Bicep. De toegang is gratis en voor de proeverij kunt u pinnen.


BACCHUS WIJNFESTIVAL 9,10,11 Juni en 16, 17 en 18 Juni 2017
The best "hidden gem" van het Bacchus Festival.
Start het Bacchusfestival met een heerlijk glas champagne.
De champagnebar van Dis Donc in het Amsterdamsebos ontdek " Growers" champagne op het lekkerste wijnfestival van Nederland.
Champagne Louis Casters, Champagne Vincent Couche, Champagne Bréjard, Champagne Marie Copinet,Champagne Hubert Paulet, Champagne Pouilon, Champagne Dhondt-Grellet.

" SOMM WEEKEND "  *  21, 22, 23 April 2017    VOL GEBOEKT
Culinair weekend naar de Champagne regio.
Altijd al dieper de Champagne willen induiken. Dit word een weekend om te ontdekken. 
 √ Bezoek de toonaangeven de champagne beursen in dit weekend.
 √ Ontmoet de families achter de kleinere champagne huizen.
 √ Bezoek de wijngaarden met de masterblender en eigenaar van het champagne huis
 √ Masterclass "het werk in de kelders"
 √ Bezoek een tonnelier (tonnenmaker)
 √ Masterclass verschil vinificatie op hout en inox bij champagne Pouillon
De inschrijvingen voor het volgende champagne weekend kan via SommweekendOktober@disdonc.nl

BACCHUS WIJNFESTIVAL 9,10,11 Juni en 16, 17 en 18 Juni 2016
Champagne bar in het Amsterdamse bos ontdek " Growers" champagne op het lekkerste wijnfestival van Nederland.
Champagne Hubert Paulet, Champagne Pouilon, Champagne Dhondt-Grellet, Champagne Louis Casters, Champagne Vincent Couche.
KOOP DIRECT EARLY BIRD TICKETS

Wilt u op de hoogte blijven van waar en wanneer! Meld u dan aan voor de nieuwsbrief onder aan de bladzijde.

 PASSEÉ
    √ Cru Bio, Wijnbeurs voor biologische en biodynamische wijnen en Champagnes. 
    √ Plop-up store, de eerste champagne plop-up store in Tilburg. Laatste twee weken van December 2016 Pius-haven 20E in Tilburg.
    √ Winter Wine Fair, Kerstshoppen bij de gezelligste wijnimporteurs van 013. Piushaven 20E Tilburg. 18 december 2016
    √ Wijnbar zuster Margaux, Lancering Millésime 2009 met Fabrice Pouillon, Kleine Haag 2 Amersfoort, 13 November
    √  Het beste van 013, wijnproeverij van Één13, restaurant EethuisTwintig, Piushaven 20b, Tilburg 16 Oktober.
    √  Dwalerij, zondagochtend dwalen en shoppen op de markt in de Noordstraat te Tilburg, 25 September.
    √  Tour de Champagne, organisatie Perswijn, Amstel Hotel Amsterdam 5 September.
    √  Mysteryland, wijnbar Bacchus, Hoofddorp, 27 en 28 Augustus.

BACCHUS WIJNFESTIVAL 10,11,12 Juni en 17,18 en 19 Juni 2016
Champagne bar in het Amsterdamse bos ontdek " Growers" champagne op het lekkerste wijnfestival van Nederland. Wees welkom bij de Dis donc Champagne bar op 10,11,12 Juni en 17,18 en 19 Juni 2016 .
Champagne Hubert Paulet, Champagne Pouilon, Champagne Dhondt-Grellet, Champagne Louis Casters, Champagne Vincent Couche.

" RENDEZ-VOUS LES VIGNERONS" CHAMPAGNE WEEKEND 2016
Altijd al het verhaal achter de Champagne willen ontdekken. Afgelopen voorjaar zijn wij met een groepje pro's afgereisd naar Epernay. De peroonlijke ontmoeting en proeverij met zowel Fabriche Pouillon en Olivier Paulet waren hoogte punten op de Zaterdag. Ook het bezoek aan de lokale wijntonnen maker en de sterren lunch mochten niet aan deze lijst ontbreken. Het bezoek van de wijngaarden en de champagne kelders werden goed gewaardeerd.
Data: 22, 23 en24 April 2016
     * * * * *
"' Vorig weekend ben ik o.a. met Jaqueline naar de Champagne geweest. Mijn complimenten!
Alles was tot in de puntjes goed georganiseerd en we hebben ontzettend veel geleerd!
Een weekend Champagne met Dis Donc raad ik iedereen aan.
- Veerle Kuijer, cursist Vinologen opleiding -

CHAMPAGNELUNCH BIJ RESTAURANT AMARONE 22-02-2016
Exclusieve champagne proeverij voor vinoloog, chef, gastheer/ gastvrouw en sommelier die werkzaam is in de Horeca. 
U kunt 20 verschillende champagnes proeven van 5 Champagnehuizen. Hier ontdekt u de spannende spijs combinaties die u kunt maken met champagne. 
 Naast de door ons gepresenteerde combinatie kunt u ook een mix and match maken met de openstaande proefflessen van de proeverij. Zo kunt u uw eigen creativiteit meteen testen.
Menu:
Tartaar van zeebaars met carpaccio van langoustine, komkommer en reductie van kreeft
*****
Gebakken coquilles St.Jacques met macadamia ravioli en nage van Wintertruffel
*****
Gepocheerde ossenhaas met ossenstaart bouillon, paddenstoelen, rode biet, crème van ui en postelein​

#CHAMPAGNEFRIDAY
Een pop-up champagne lounche ! Vanaf April iedere laatste vrijdag van de maand in de Pius-haven Tilburg bij Eethuis Twintig. In een ontspannen sfeer genieten van een coupe champagne in onze lounche tijdens deze Pop-up bij Eethuistwintig in de Piushaven, Tilburg. 

Niet één, niet twee maar wel liefst vijf verschillende champagnes die per glas geschonken worden. Van de huischampagne van Dhondt-Grellet tot één van de mooiste Millésimes (jaargang champagnes) Ontdekt de "growers" champagne in de lounge van EethuisTwintig. Vanaf 16:30u kan jij jou eigen favoriet ontdekken of proef ze gewoon allemaal. Loop gewoon binnen. Reserveren is voor de #champagnefriday niet nodig. Tenzij je wil blijven dineren dan is reserveren aan te raden. 
reserveer via deze link of bel direct 013-5914906
Van 16:30u tot 19:30u  Adres Piushaven 20 Tilburg. Klik hier voor meer informatie of bekijk onze facebook pagina

GASTRONOMIEBEURS 2015
Tijdens de Gastronomiebeurs zijn de champagnes van Dis donc bij verschillende evenementen op de beurs te vinden. 
In de Blueroom de workshow "Growers champagne" worden geven. Verschillende champagnes van de exclusievere champagnehuizen worden hier toegelicht. Ook de gehele nationale en internationale pers zal worden verwelkomt met een heerlijk glas champagne van Hubert Paulet. 
Tevens verzorgen wij in samenwerking met Restaurant Amarone uit Rotterdam. Een kookworkshop champagne "paring" met Gert Blom.

CULINAIRE CHAMPAGNE PROEVERIJ RESTAURANT "DE KLEISCHUUR" GOUDA
17 september Ontdek wat voor geweldige begeleider champagne is van verschillende ingrediënten. Dit is uw kans. Ervaar het nu tijdens deze champagne proeverij.
De Kleischur is een geweldig restaurant gerund door twee onderneemsters. Mirjam en Merleen laten u kennis maken de eerlijke, pure smaken uit de regio. Wij verwelkomen u graag op woensdag 17 September. Ontvangst 19:00u restaurant De Kleischuur te Gouda. Prijs per persoon € 69,95. meer informatie klik hier

CHAMPAGNEDINER HOFSTEDE DE BLAAK 20 MEI 2015 
Ontdek "Growers" champagne tijdens een exclusief diner bij restaurant HOFSTEDE DE BLAAK in Tilburg. 
Angelo heeft een 4 gangen diner samengesteld waarbij de creativiteit van de keuken word gecomplimenteerd met de “growers” champagne
van Dis donc. In samenwerking met vinoloog José Smit worden ook de spijs combinaties toegelicht.
meer informatie klik hier

CHAMPAGNEDINER CHOCOLAT BREDA 29 MEI 2015 
Ontdek "Growers" champagne tijdens een exclusief diner bij restaurant Chocolat in Breda. 
Restaurant Chocolat heeft een 4 gangen diner samengesteld waarbij de creativiteit van de keuken word gecomplimenteerd met de “growers” champagne
van Dis donc. In samenwerking met vinoloog Lieske Vos worden ook de spijs combinaties toegelicht.
meer informatie klik hier

" RENDEZ-VOUS LES VIGNERONS" CHAMPAGNE WEEKEND 2015
Altijd al het verhaal achter de Champagne willen ontdekken. Dit voorjaar is er weer een champagne weekend geplaned.
Schrijf je in voor dit culinaire weekend in de Champagne. Ontmoet de families. Bezoek de wijngaarden en de champagne kelders.
Data: 19 & 20 APRIL 

"Growers" champagne en Pure Olive Oil tijdens een exclusief diner bij restaurant de Ridderhof.
Restaurant de Ridderhof te Maassluis. De datum 19 Maart 2015 

DE ROTTERDAMS CHAMPAGNELUNCH 2015
Afgelopen 31 Januari heeft er voor de 2e keer een champagnelunch plaats gevonden op de Meent bij restaurant Amarone. 
In samenwerking met vinoloog Jose Smit van Winetwists en meestergastheer Harrie Baas werden de champagnes van vigneron indépendant gepromoot.
De champagne van Vincent Couche, Hubert Paulet, R. Pouillon en Louis Casters werden gecombineerd met het sterrenmenu van Gert Blom.
Het champagne arrangement werd zeer enthousiast ontvangen door onze gasten.

GASTRONOMIEBEURS 2014 10 & 11 NOVEMBER
Tijdens de Gastronomiebeurs heeft u de champagnes van Dis donc bij verschillende evenementen op de beurs kunnen vinden. 
Harold Hamersma zal voor Sopexa in de Blueroom de wijnproeverij "wijnen in stijl" geven.
De champagne dosage Zéro van Vincent Couche zal hier worden geschonken. Ook de gehele nationale en internationale pers zal worden verwelkomt met een heerlijk glas champagne van Hubert Paulet. Tevens heeft iedere master-chef als bedankje voor zijn workshop een mooie fles champagne aangeboden gekregen van uit de organisatie van Gastronomie. Dit champagne cadeau is een heus meesterwerk en is beschildert door Rob van Trier. Ieder cadeau is een unicum en is genummert en gesigneerd. U geniet dus van dezelfde champagne als Albert Adrià, Han Ting, Christophe Smitt, Lucas Rive, Ferry van Houten, etc, etc.

" GLOBAL CHAMPAGNE DAY" IN EPERNAY 2014
Altijd al het verhaal achter de Champagne families van Dis donc willen ontdekken. 
24 Oktober was het Global Champagne day. Deze dag hebben wij mogen vieren met een gezelschap van champagne liefhebbers.
bekijk hier de foto's van Facebook

FLACON QUEST EN POP-UP CHAMPAGNEBAR  TIJDENS BAZOUQ IN DE PIUSHAVEN, TILBURG.
Tijdens FalconQuest kon u genieten van verschilende champagne per glas bij onze pop-up champagnebar. In samenwerking met wijnbar Corton heeft Dis donc dit nieuwe concept geprobeert en het is met groot succes ontvangen. 
Februari dit jaar opende Guus Meeuwis samen met topchef Dick Middelweerd het pop-up restaurant "Guustaaf" in het Falcongebouw van de Pius-haven Tilburg.
Gelijk was dit de aftrap van wat voor bijzonders er komende jaren georganiseerd gaat worden in het Falcongebouw.
In dit zelfde gebouw zal Dis donc het komende jaar veschillende proeverijen geven en op de laatste vrijdag van de maand de pop-up champagnebar openen.
Tijdens de 1e versie van dit event kon u in het Falcon gebouw (waar Fiori is gevestigd) genieten van de champagne van Hubert Paulet in combinatie met de chocolade van Huize Geers.
Speciaal voor moederdag had Dis donc deze demi-sec champagne gecombineerd met aardbeien ondergedompeld in pure en witte chocolade.
Huize Geers had deze aardbeien na het onderdompelen gerold in licht gebrande kokossnippers of versgemalen peper.
De combinatie van dit verse fruit met de zacht zoete champagne was een heerlijke ervaring.
Naast deze combinatie was er ook een doosje pralines te koop speciaal afgestemd op de champagnes van Dis donc.

20 en 21 April 2014 - Lifestyle 2014  KASTEEL CAMMINGHA, BUNNIK.
Naast de exclusieve bolides van Louwman, couture, kunst en gadgets was er op dit exclusieve lifestyle event ook van een heerlijk glaasje Champagne van Dis donc te genieten. Men werd ontvangen in style. Bij de valet parking werden de gasten van Louwman ontvangen met een glaasje champagne en een amuse

HET CHAMPAGNE DINER
Heb je altijd al willen genieten van Champagne tijdens het hele diner. Ervaar het nu tijdens het champagne diner.
Dis donc organiseerde in 2013 een nieuw culinair event. Het was een groot succes.
In samenwerking met 3 bijzonder creatieve restaurants hebben we onze gasten in 4 gangen van allerlei bijzonderen gerechten laten genieten.
Met daarbij 5 champagnes uit de culinaire selectie van de Dis donc champagnes.

HET CHAMPAGNE DINER @ GEVANGENENPOORT WOUDRICHEM
December 2013 was er een champagnediner in restaurant de Gevangenenpoort te Woudrichem.
In samenwerking met vinoloog Monique Janson en Erik van der Stelt had Dis donc een heerlijke avond samengesteld. 

HET BRABANTS CHAMPAGNE DINER
Heeft  in November 2014 in het leukste restaurant van Breda, Salon de Provence plaatsgevonden.
In samenwerking met vinoloog Lieske Vos en gastvrouw Pauline van der Sluijs. 

HET ROTTERDAMS CHAMPAGNE DINER
Heeft in November 2013 plaats gevonden op de Meent bij restaurant Amarone. 
In samenwerking met vinoloog Jose Smit van Winetwists en meestergastheer Harrie Baas.

CHAMPAGNE DAY IN EPERNAY 2013
25/ 26/ 27 Oktober 2013
Geweldig Culinair weekend met wijnclub Chapele du vin in de Champagnestreek.

Van een culinaire reis naar de Champagnestreek tot aan het champagnediner bij de top restaurants van Nederland.
Er is veel te ontdekken. 
Binnenkort wordt de nieuwe agenda weer bekent gemaakt. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief "SJAMP"
Wat u heeft gemist, kunt u nalezen bij AL MEEGEMAAKT
Ook voor een borrels of Champagne proeverijen op lokatie kunt u bij Dis donc terecht. Wij geven u graag meer informatie

Check Facebook ,Twitter of niewsbrief "SJAMP"