wijnhuizen
 

Het is een lang bewaard geheim gebleven dat het gebied de Champagne bestaat uit allemaal verschillende familiebedrijven met eigen wijngaarden.
De grote "glitter & glamour" merken kopen het grootste deel van hun druiven in bij deze families.
Natuurlijk houden ook een aantal champagnefamilies de beste kwaliteit druiven voor hun eigen champagne.
Een aantal van deze families maken al generaties lang hun eigen champagne en verkoopt deze vaak onder de naam van hun grootvader of overgrootvader.
De wijngaarden zijn veelal verkregen door erfenis of via een aankoop van een ander familielid.
Een heel klein deel van deze champagnes valt op door hun bijzondere kwaliteit.
Een nog kleiner deel maak uitzonderlijk mooie champagnes door het terroir waarop de druiven groeien. Dit heet dan ook terroir champagne.
Met Dis Donc importeer ik champagnes van zes uitzonderlijke getalenteerde wijnmakers.
Die ook nog zo eigenwijs en moedig zijn dat zij dit biologisch of biodynamisch durven te verbouwen en een voorbeeld zijn voor menig andere champagnefamilie.

100% dévotion!
Zij verzorgen en verbouwen met veel liefde en toewijding zelf hun druiven op hun eigen kleine stukjes wijngaard. Soms maar twee a drie rijen groot.
Door al deze stukjes bij elkaar op te tellen komt men tot het aantal hectaren wat ik vermeld bij hun naam. Het verzorgen van al deze stukjes wijngaard vergt veel tijd en geduld.
Deze champagnes zijn stuk voor stuk verschillend in stijl. Dit komt door de ondergrond, de ligging, de visie en het talent van de champagnewijnboer.
Bij Dis Donc vind je deze createurs één voor één beschreven. Ontdek je eigen favoriet.

Hou je van kwaliteit en support je graag een jonge generatie getalenteerde champagneboeren met het voortzetten van hun bedrijf. 
Dan kies je voor een champagne van Dis Donc.

GA HIER NAAR DE WEBSHOP

DE CHAMPAGNES IN ONS ASSORTIMENT:
R. POUILLON 
VINCENT COUCHE  
HUBERT PAULET  
LOUIS CASTERS
MARIE COPINET 
H. BLIN 
FLAVIEN NOWACK 
GUILLAUME SERGENT 
PERSEVAL-FARGE
MAXIME BLIN
SOLEMME

SPARKLING BERKENSAP ZWEDEN
SAV_HUSET


CHAMPAGNE SOLEMME
CHAMPAGNE SOLEMME

Olivier Langlais beschermd het erfgoed voor onze kinderen. Gevestigd in het piep kleine dorpje Villers aux Nœuds, een paar kilometer ten zuiden van Reims op de as Reims-Epernay exploiteren Olivier Langlais en zijn zoon 6 ha wijnstokken. Op 5 verschillende…

MARIE COPINET
MARIE COPINET

Is trots dat zij het champagnehuis van haar voorouders kan voortzetten. Gevormd door de eisen en de striktheid van haar ouders heeft zij de waarden en normen overgenomen voor de kwaliteit. Duidelijk merkt u de vrouwelijke elegantie geïntroduceerd in…

R. POUILLON & FILS
R. POUILLON & FILS

Een kunstenaar op het gebied van houtvinificatie. Puur, gastronomisch en moderne stijl champagne uit het beste grand Cru gebied van Vallée de la Marne. Fabrice is een pionier op zijn vakgebied.

CHAMPAGNE H. BLIN
CHAMPAGNE H. BLIN

Een terroir champagne uit het dorpje Vincelles met als specialiteit de Meunier. In "het" beste gebied voor de druif Meunier: de Vallée de la Marne. Familie Blin laat het terroir duidelijk weerspiegelen van dit pittoreske dorp.

VINCENT COUCHE
VINCENT COUCHE

Dat goed voor de natuur zo goddelijk kan zijn. Groots talent uit het zuiden van de champagne. Biologisch dynamisch en Demeter gecertificeerd.

LOUIS CASTERS
LOUIS CASTERS

Een rijke traditie in de historie en een begrip in de Champagne. Fameus door hun keuze om de hun champagnes geen malolactische gisting te geven. Geliefd door het balans in al hun cuvées. Een familiebedrijf met Belgische roots.

GUILLAUME SERGENT
GUILLAUME SERGENT

Behoort tot de nieuwe generatie wijnmakers. Zijn werkwijze evolueert en hij blijft zoeken naar perfectie. Dat twee wijngaarden in Vrigny en in Coulommes in zijn bezit zijn gekomen is puur geluk geweest. Een echt liefdes verhaal. Hiermee kreeg hij de kans…

FLAVIEN NOWACK
FLAVIEN NOWACK

Gefocust op champagnes te maken van één enkel perceel. Heeft Flavien de filosofie dat het terroir mag schitteren en dat het niet draait om de wijnmaker. De middeleeuwse pers en de natuurlijke gisting op kleine franse houten vaten maken zijn werkwijze…