wijnhuizen

« Terug naar overzicht

SAV

 
 

SAV Een unieke mousserende berkenwijn uit de bosrijke regio Jämtland in het noorden van Zweden. Geoogst en geproduceerd door SAVhuset volgens een traditioneel recept uit 1785. SAV is het Zweedse woord voor sap en wordt gevinifieerd uit puur berkensap. Daarin proef je het voorjaar, de ziel en het terroir van Jämtland terug.

SAV SPARKLING ELIXER 
Een unieke mousserende berkenwijn uit de bosrijke regio Jämtland in het noorden van Zweden.
Geoogst en geproduceerd door SAVhuset volgens een traditioneel recept uit 1785.
SAV is het Zweedse woord voor sap en wordt gevinifieerd uit puur berkensap.
Daarin proef je het voorjaar, de ziel en het terroir van Jämtland terug.
In de poolstreken gebruiken ze het sap van de berk al sinds de oudheid om het lichaam na de lange winterperiode een boost aan vitamines en mineralen te geven.

DE BOSSEN VAN JÄMTLAND
SAVhuset haalt inspiratie uit de oerbossen van Jämtland. In deze noordelijke regio van Zweden zijn de natuur en het bos altijd dichtbij. Het hoort bij het leven en is de basis voor alles dat je nodig hebt (en zelfs meer dan dat). Om die reden zorgt SAVhuset extra goed voor de bossen. Elke boom wordt zorgvuldig gecontroleerd en moet minimaal 30 jaar oud zijn. Het berkensap wordt in het voorjaar geoogst, tussen begin april en half mei.
De berken ondervinden geen schade aan de tap omdat de tap zorgvuldig word afgesloten.

VAN BERKENSAP TOT MOUSSERENDE BERKENWIJN
Van het berkensap wordt eerst een stille wijn geproduceerd die vervolgens een fermentatie ondergaat waardoor het sap een alcoholpercentage van zo’n 11% krijgt.
De vinificatie gebeurt op lage temperatuur met een speciaal geteelde gist om precies de juiste balans in de berkenwijn te creëren.
Berkensap is een complex en verfijnd product waardoor het proces in tegenstelling tot druivensap moeilijk te beheersen is.
De stille berkenwijn wordt na de fermentatie gebotteld voor minimaal 14 maanden, waarbij er een tweede gisting is op fles. Intussen rijpt de berkenwijn op zijn gisten waardoor je het unieke karakter van de SAV Sparkling krijgt en ontstaan er fijne natuurlijke bubbels in de fles.

Assortiment
SAV SPARKLING SNÖ
Sav_Glöd Alcohol vrij 50cl
SAV_GLOD
SAV_SPARKLING_ELIXER_VINTAGE_2012
SAV_ SPARKLING_ELIXER