wijnhuizen

« Terug naar overzicht

CHAMPAGNE SOLEMME

 
 

Olivier Langlais beschermd het erfgoed voor onze kinderen. Gevestigd in het piep kleine dorpje Villers aux Nœuds, een paar kilometer ten zuiden van Reims op de as Reims-Epernay exploiteren Olivier Langlais en zijn zoon 6 ha wijnstokken. Op 5 verschillende wijngaarden in de sub-regio Montagne de Reims en één in de Vallée de l'Ardre. Hun champagnes zijn het resultaat van duurzaam beheer en biologische landbouw. Ieder champagne word Persoonlijk door Olivier met de hand vervaardigd op het moment van degorgeren. Hij zoekt naar de beste balans voor elke vintage.

Gevestigd in Villers aux Nœuds, een paar kilometer ten zuiden van Reims op de as Reims-Epernay exploiteren Olivier Langlais en zijn zoon 6 ha wijnstokken.
Op 5 verschillende wijngaarden in de sub-regio Montagne de Reims en één in de Vallée de l'Ardre.

Hun champagnes zijn het resultaat van duurzaam beheer en biologische landbouw.
Ieder champagne word Persoonlijk door Olivier met de hand vervaardigd op het moment van degorgeren. Hij zoekt naar de beste balans voor elke vintage.

Teroir:
De geologisch gevarieerde bodems (krijt, klei-kalksteen, slib, zand), de blootstellingen die worden gedomineerd door de vlakte en middelhellingen laten onze drie druivensoorten, Pinot Meunier, Chardonnay en Pinot Noir tot hun recht komen.

Biodynamisch:
Onze gevoeligheid voor de natuur dwingt ons voortdurend om onze teelttechnieken aan te passen. Sinds 2010 voeren we op een deel van de boerderij biologische teelt in. En naast het gras en de natuurlijke stoffen die de wijnstok helpen zichzelf te verdedigen, gebruiken we biodynamische methoden. De rest van het bedrijf integreert beredeneerde plaagbestrijding.

Door de jaren heen proberen we deze technieken te verbeteren om de harmonie van de wijnstok met zijn natuurlijke omgeving te bevorderen.

in het assortiment:
PLENITUDE DE SOLEMME, PREMIER CRU, EXTRA-BRUT

binnenkort verkrijgbaar:
ESPRIT DE SOLEMME
NATURE DE SOLEMME
AMBRE DE SOLEMME
ROSE DE SOLEMME


Assortiment