HET CHAMPAGNE DINER @ GEVANGENPOORT WOUDRICHEM


 
 

HET CHAMPAGNE DINER @ GEVANGENPOORT WOUDRICHEM
Afgelopen 4 December was dit jaars laatste champagnediner in restarant "de Gevangenpoort" te Woudrichem.
In samenwerking met vinoloog Monique Janson en Erik van der Stelt had Dis donc een heerlijke avond samengesteld. 

Het was een sensationeel 4-gangen menu met een uitgebreid champagne arrangement van 5 champagnes.
Jaqueline Smit heeft samen met Monique een uitgebreide toelichting gegeven op de keuze van de champagne in combinatie met bij het betreffende gerechten.

☆☆☆☆

Ontvangst met champagne & amuse
Creme van eendenlever met rode biet
&
Louis Casters Pinot Meunier

☆☆☆☆
Voorgerecht
Dungesneden, gemarineerde coquilles
Dungesneden pata negra, witlof, hazelnoten en dressing van hazelnoten
&
Louis Casters, Blanc de Blanc

☆☆☆☆
Tussengerecht
Kabeljauw met kruidenkorst, zalf van venkel, zoetzure venkel
en een saus van Pernod
&
Vincent Couche, Eclipsia extra-brut

☆☆☆☆
Hoofdgerecht
Gebraden hert met zalf van cashewnoten, eigen jus met rozijnen
en zuurkool
&
R. Pouillon, Rosé 1e Cru

☆☆☆☆
Dessert
Taartje van Champagne met ijs van vlierbloesem en yoghurt en citrus
&
Vincent Couche, Bulles de Miel