WAT IS DIS DONC


 
 

QU'EST-CE QUE C'EST? 

WAAR STAAT DIS DONC VOOR?
Kwaliteit champagnes van onafhankelijke wijnbouwers met 360° service voor onze cliënten. 
Dis Donc werkt samen met 9 champagnefamilies. Wij importeren en promoten hun kwaliteit champagne in Nederland.
Van de Montagne de Reims tot aan de Aube, bieden wij u een ruim en gevarieerd assortiment champagne in stijl en identiteit aan.
Van een beendroge Blanc de Blancs tot een houtgelagerd unicum. Champagnes van jonge en getalenteerde wijnmakers die op een eigentijdse manier wijnen maken met respect voor traditie, natuur en terroir.
Ook delen we graag onze belevenissen met u. Wij houden u op de hoogte over de avonturen van onze wijnbouwers en het leven en de ontwikkelingen in de wijngaard. Naast de website heeft Dis Donc ook een gastronomische lijn voor de horeca. Dis Donc adviseert u dan ook graag over de combinaties die u kunt maken met het menu. De persoonlijke identiteit van uw aperitief of maak u wijnkaart compleet met deze sterwaardige champagnes. Hoe dan ook Dis Donc staat met 100% dévotion achter ons assortiment:
R. Pouillon, Vincent Couche, Hubert Paulet, Marie Copinet, Louis Casters, H. Blin, Perseval-Farge, Guillaume Sergent en Flavien Nowack.

Jaqueline en haar team zijn altijd op zoek naar de beste kwaliteit.
Wij selecteren rechtstreeks bij de kleinere champagne createurs.
Deze families maken al generaties lang hun champagnes. Zij zijn met uiterste zorg en liefde bezig met het onderhoud van de eigen wijngaarden, de druiven en maken van hun champagnes.
Dis Donc heeft het hele jaar door contact met deze families. Persoonlijk contact is belangrijk en zo is er meteen zicht op het totale productie proces.

Wij garanderen een betrouwbare, milieubewuste en eerlijke champagne.
Door deze champagnes direct te importeren en de tussen handel over te slaan. Kunnen wij deze kwaliteit voor een zeer goede prijs/ kwaliteit verhouding aan u aanbieden.
De champagnes zijn veelal direct uit voorraad leverbaar.
Zo heeft u de zekerheid dat u een mooi, smaakvol product heeft gekocht.

WAT BETEKENT DIS DONC?
Dis Donc is een Franse compliment en betekent Wow!, Fantastisch, Geweldig, Zo hé! 
De fransozen gebuiken het om zich positief uit te drukken over iets dat hun opvalt. Ze spreken het uit als Die do(n)(k).
Het is dan ook niet gek dat er een glimlach op het gezicht verschijnt als je dit compliment maakt.

VOOR WIE IS DIS DONC?
Eigenlijk voor iedereen. Voor u persoonlijk, echter ook voor u zakelijk. 
Dis Donc geïmporteerde champagnes kunnen online worden gekocht op www.disdonc.nl en in geselecteerde wijnwinkels, of kunnen worden gevonden in de betere restaurants en wijnbars bij u in de buurt.
Nieuwsgierig in welk restaurant u een Dis Donc champagne kunt proeven. Bekijk dan de pagina "Partners in Wine".

ONTSTAAN
Door nieuwsgierigheid! Tijdens een reis naar Parijs een keer verdwaald met de auto.
Door de Champagne regio dwalend kwam de vraag naar boven wat en vooral wie nu al die andere champagnehuizen waren, die daar in die kleine mooie Franse dorpjes huis naast huis gevestigd waren?
Door nieuwsgierigheid geprikkeld, uit de auto gestapt en kennis gemaakt met de niet commerciële kant van de Champagne.  Ik was meteen verliefd!
In deze champagne was enkel kracht, doorzettingsvermogen en traditie te proeven.
Eenmaal terug in Nederland was het toen der tijd onmogelijk om deze  kwaliteit champagnes voor een betaalbaren prijs te kopen.
Ik ben zelf opzoek gegaan naar de onafhankelijke kleine champagne families die hun product wilden leveren aan Dis Donc. 
Met veel overtuigings kracht ingaand op de vraag” Drinken Nederlanders dan champagne?” is het mij gelukt om een zeer mooie selectie aan kwaliteit champagnes voor u naar Nederland te halen.
Wat begon als een gepassioneerd verhaal is ook deze uitgegroeid tot een mooie bedrijf waar menig restaurant niet meer omheen kan.