wijnhuizen

« Terug naar overzicht

LOUIS CASTERS

 
 

Een rijke traditie in de historie en een begrip in de Champagne. Fameus door hun keuze om de hun champagnes geen malolactische gisting te geven. Geliefd door het balans in al hun cuvées. Een familiebedrijf met Belgische roots.

CHAMPAGNE LOUIS CASTERS

Champagne Louis Casters is een familiebedrijf dat sinds 1899 champagne maakt van druiven uit hun eigen wijngaarden en dit onder hun persoonlijke label uitbrengen. Zij wonen in het pittoreske dorpje Damery in Vallée de la Marne.
Johan (rechts) heeft het vak van zijn ouders (links) geleerd en is de 5e generatie van dit allervriendelijkste familie domein. De 6e generatie, twee dochters Margaux en Clara wensen het domein over te nemen na hun studie aan de hogere land en tuinbouwschool. Margaux is sinds 2019 werkzaam in het familiebedrijf en werk dagelijks samen met haar ouders om deze geweldige champagne in het binnen en buitenland op de kaart te zetten.

De wijngaarden
De druivenranken zijn gemiddeld 30 jaar oud en produceren mooie volle sappige druiven die Johan dan optimaal rijp laat worden voor de smakelijkste champagnes.
Johan Casters heeft bij de overname van het domein gezorgd voor continuïteit, met respect voor tradities en modernisering van het domein.

Hij bezit nu 10Ha wijnbouwgrond en koopt 30Ha druiven van 5 bevriende wijnboeren. Johan beschouwd deze wijngaarden als zijn eigen. Deze samenwerking is voor hem heilig en gaan tot twee generaties terug. Zijn eigen aandeel is grotendeel is Meunier.

Deze champagnes worden zeer veel geschonken in de sterrenrestaurants in Epernay en omgeving. Deze champagne is zeer populair in België.

Limburg
Deze familie heeft ook Belgisch Limburgse roots. Johans overgroot vader (Louis Casters) is afkomstig uit het dorpje As en was zoon van een belgische wijnboer.
Zijn moeder Angèle is afkomstig uit Bocholt en beide stellen hebben elkaar ontmoet tijdens de druivenoogst van een bevriende wijnboer.

Dus weet goed waar je aan begint als je ooit druiven gaat plukken bij een wijnboer.
 

Assortiment
CHAMPAGNE LOUIS CASTERS, CHARDONNAY, GRANDE RESERVE,  BRUT
Louis Casters, Ratafia 70cl
LOUIS_CASTERS_CUVEE_SUPERIEURE _BRUT
CHAMPAGNE LOUIS CASTERS, CUVEE J. L. EXTRA BRUT 75cl
LOUIS CASTERS,CUVEE SUPERIEURE BRUT 37,5 cl PINOT MEUNIER
CHAMPAGNE LOUIS CASTERS, CUVEE EUGÈNE
CHAMPAGNE LOUIS CASTERS, PINOT NOIR, SÉLECTION, BRUT
CHAMPAGNE LOUIS CASTERS, CHARDONNAY, GRANDE RESERVE BRUT MAGNUM