wijnhuizen

« Terug naar overzicht

FLAVIEN NOWACK

 
 

Gefocust op champagnes te maken van één enkel perceel. Heeft Flavien de filosofie dat het terroir mag schitteren en dat het niet draait om de wijnmaker. De middeleeuwse pers en de natuurlijke gisting op kleine franse houten vaten maken zijn werkwijze fascinerend. Echter zonder zo talentvolle wijnmaker zou het terroir lang niet zo mooi en puur zijn als dat deze nu gepresenteerd word. Flavien is een ruwe diamant met een mooie toekomst. Iemand om in de gaten te houden.

CHAMPAGNE FLAVIEN NOWACK
Vallée de la Marne, droite | Vandieres | 2,5 Ha

Flavien is de vijfde generatie uit een lange familielijn van wijnmakers.
Op zijn 20e vertrok hij naar Hongarije om daar eeuwen oude technieken te leren in de bakermat van de wijn. Daarna naar Bourgogne en sinds 2012 is hij weer terug op het domein van familie Nowack. Waar hij 2,5 ha van zijn vaders wijngaarden begeleid om biodynamisch te worden. De middeleeuwse pers en de natuurlijke gisting op kleine franse houten vaten maken zijn werkwijze fascinerend.
Flavien is één van de talenten die zijn hoofd met kop en schouders boven het maaiveld uitsteekt.
Hij laat de wijngaard spreken en probeert zo min mogelijk in te grijpen. Zijn filosofie is
dat het terroir mag schitteren en dat het niet draait om de wijnmaker. Flavien is een perfectionist. Ieder detail telt.
Hij heeft zoveel respect voor zijn wijngaarden dat hij met liefde een stapje terug neemt uit de schijnwerpers en de champagne laat pronken.
Je kan hem vergelijken met een trouwe partner. 
Echter zonder zo talentvolle wijnmaker zou het terroir lang niet zo mooi en puur zijn als dat deze nu gepresenteerd word.
Flavien is een ruwe diamant met een mooie toekomst. Iemand om in de gaten te houden. Zeker als je bedenkt dat dit het 3e jaar is dat hij zijn eigen wijngaarden laat spreken. Wij van Dis Donc volgen hem iedere stap op zijn weg naar de top.

In totaal zorgt Flavien voor 2,5 hectare verdeeld over 3 wijngaarden
La Fontinette in Chantillon aangepland met Meunier.
La Tuilerie in Vandières aangepland met Chardonnay.
Les Bauchets in Vandières aangepland met Pinot Noir

VERKRIJGBAAR IN DE WEBSHOP
S. A. sans année autre cru

 


 

Assortiment