CHAMPAGNE NIEUWS


 
 

Hier leest u al het nieuws wat de nationale en internationale media te schrijven heeft over de champagne families en de champagnes van Dis donc.

Komende maanden is de champagnebar van Dis Donc te vinden op de volgende evenementen:
AGENDA meer informatie, klik hier


NIEUWS
REVIEW AD WIJGERDE OP FACEBOOK OVER RESTAURANT HOFSTEDE DE BLAAK. 4 JANUARI 2018

Hofstede draait geweldig vanwege hun gouden troef, de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het was deze middag weer bourgondisch genieten van heerlijke gerechten (chefs menu) waarbij Mark, die in topvorm was, hele mooie begeleiders geschonken heeft. Een mooiere start van dit culinaire jaar hadden we niet kunnen wensen, wow.
Mijn valentijnswijn!!" 14-02-2016
In deze video laat ik mijn favoriete Valentijns wijn aan je zien. Wat is dan die wijn van SMAAK, PASSIE EN KARAKTER?
Het is een Rose Champagne, en wel de Rose Champagne Van Poullion et Fils.

BEZOEK HIER DE VLOG VAN VINONIEK

ANNE-WIES.NL OVER DE VOORJAARSPROEVERIJ 22-02-2016 
http://www.anne-wies.nl/champagne-van-disdonc-bij-restaurant-amarone/

Bij de lunch serveert Jaqueline, daarbij geholpen door jaar zus José, bij elke gang een champagne. Daarnaast kunnen wij een andere champagne proberen waarvan wij denken dat die ook goed zou passen. Of die we gewoon nog eens terug willen proeven. Deze ‘Mix and Match’ is erg leuk en leerzaam. Wat ik leer is dat de dames, samen met de crew van Amarone, geweldige wijn-spijs combinaties weten neer te zetten.
Nieuwsgierig naar de CHAMPAGNELUNCH BIJ RESTAURANT AMARONE 22-02-2016 klik hier
U kon 20 verschillende champagnes proeven van 5 Champagnehuizen. Met aansluitend een inspirerenden 3 gangen lunch met spannende spijs combinaties.
Naast de door ons gepresenteerde combinatie kunt u ook een mix and match maken met de openstaande proefflessen van de proeverij. Zo kunt u uw eigen creativiteit meteen testen.

TWITTER
@GERTCRUM:  Weer zo'n verrassende champagne van @DisDoncChampagn. Echt een uit Aube. Diepe kleur, rijke, rijpe smaak. Toch vief. 
@GERTCRUM: over Les Terres fines Champagne Dhondt-Grellet: "Dis donc, wat goed. Dit is voortreffelijk. Zuiver. Citrus. Vibrerend. Indrukwekkend €32,40 bij @disDoncChampagn"
@NICOLAASKLEI 20FEB: Vandaag in @ADnl film Onegin en net zo aristocratische friszoete champagne disdonc.nl/producten/deta.. (brut is ook heerlijk) @DisDoncChampagne

ALGEMEEN DAGBLAD 20 feb 2016 NICOLAAS KLEI "ARISTOCRATISCH ZOET"
review champagne Vincent Couche, Bulles de Miel 


GASTRONOMIEBEURS 2015, Jaarbeurs 9 & 10 NOVEMBER
Tijdens de Gastronomiebeurs zijn de champagnes van Dis Donc bij verschillende evenementen op de beurs te vinden. 
In de Blueroom de workshow "Growers champagne" worden geven. Verschillende champagnes van de exclusievere champagnehuizen worden hier toegelicht. Ook de gehele nationale en internationale pers zal worden verwelkomt met een heerlijk glas champagne van Hubert Paulet. 
Tevens verzorgen wij in samenwerking met Restaurant Amarone uit Rotterdam. Een kookworkshop champagne "paring" met Gert Blom.

POP-UP CHAMPAGNEBAR IN DE PIUSHAVEN, TILBURG.
Het gonst al geruime tijd over hoe hip en happening de Pius-haven van Tilburg gaat worden in de toekomst.
Dat er een vernieuwing gaande is, is merkbaar. Veel nieuw talent begint met ondernemen. De gevestigde namen gooien het roer om en gaan samen werken met jonge ondernemers....
Tijdens Bazouq kon u genieten van verschilende champagne per glas bij onze pop-up champagnebar. Dis donc heeft in samenwerking met wijnbar Corton dit nieuwe concept geprobeert en het is met groot succes ontvangen. 
Begin Februari opende Guus Meeuwis samen met topchef Dick Middelweerd het pop-up restaurant "Guustaaf" in het Falcongebouw van de Pius-haven Tilburg.
Dit was de voorbode van wat voor bijzonders er komende jaren georganiseerd gaat worden in het Falcongebouw.
Dis donc is vanaf Mei 2015 te vinden in het Falcon gebouw op Pius-haven 20 en zal het komende jaar veschillende workshops, proeverijen en pop-up's geven bij EethuisTwintig.
Tevens zal de pop-up champagnebar iedere de laatste vrijdag van de maand geopend zijn.
Vanaf 15:30u kunt u dus genieten van een heerlijk glas champagne aan de Pius-haven in Tilburg. 

#CHAMPAGNEFRIDAY

Een pop-up champagne lounche! Vanaf April is iedere laatste vrijdag van de maand in de Pius-haven Tilburg bij Eethuis Twintig de #chapagnefriday. In een ontspannen sfeer genieten van een coupe champagne in onze lounche tijdens deze Pop-up bij Eethuistwintig in de Piushaven, Tilburg. Niet één, niet twee maar wel liefst vijf verschillende champagnes die per glas geschonken worden voor een wel heel lekker prijsje.

GASTRONOMIEBEURS 2014  
Tijdens de Gastronomiebeurs heeft u de champagnes van Dis donc bij verschillende evenementen op de beurs kunnen vinden. 
Harold Hamersma heeft voor Sopexa in de Blueroom de wijnproeverij "wijnen in stijl" geven.
De champagne dosage Zéro van Vincent Couche werd hier geschonken. Ook de gehele nationale en internationale pers werd verwelkomt met een heerlijk glas champagne van Hubert Paulet. Ook mochten wij Albert Adriá en zijn gevolg verwelkomen met deze geweldige champagne. Tevens heeft iedere master-chef als bedankje voor zijn workshop een mooie fles champagne aangeboden gekregen van uit de organisatie van Gastronomie. Dit champagne cadeau is een heus meesterwerk en is beschilderd door Rob van Trier. Ieder cadeau is een unicum, genummerd en gesigneerd. U kunt dus geniet van dezelfde champagne als Albert Adrià, Han Ting, Christophe Smitt, Lucas Rive, Ferry van Houten, etc, etc.

DE ROTTERDAMS CHAMPAGNELUNCH 2015
Afgelopen 31 Januari heeft er voor de 2e keer een champagnelunch plaats gevonden op de Meent bij restaurant Amarone. 
In samenwerking met vinoloog Jose Smit van Winetwists en meestergastheer Harrie Baas werden de champagnes van vigneron indépendant gepromoot.
De champagne van Vincent Couche, Hubert Paulet, R. Pouillon en Louis Casters werden gecombineerd met het sterrenmenu van Gert Blom.
Het champagne arrangement werd zeer enthousiast ontvangen door onze gasten. Vorig jaar heeft het Champagnediner een zeer leuk artikel mogen ontvangen van Kyra van Lissum.
Deze is hieronder te lezen.

PROEFNOTITIE VAN KYRA VAN LISSUM
8  Cuvée Perle de Nacre, -Kyra van Lissum- "Blanc de blanc, Champagne Vincent Couche, Aube, Frankrijk
Chardonnay, biologisch: fijne geur en mousse, sappige aanzet, mooi toegangkelijk middenpalet, uitstekende zoet-zuurbalans, mooie bitters, schoon verteerbaar, veel lengte."

DE PROEFKRANT "CHAMPAGNEDINER MET ROGER POUILLON & VINCENT COUCHE" 
Een geweldige recentie over het champagne diner in Rotterdam bij Restaurant Amarone. lees hier het artikel.
-Harrie Baas -"Je proeft heel duidelijk in de wijn het geduld en het vakmanschap van de wijnboer."
De champagnes van R. Pouillon en Vincent Couche kunt u ook vinden op de nieuwe wijnkaart van Restaurant Amarone.

THE WINE ADVOCATE HAD GREAT THINGS TO SAY ABOUT THE CHAMPAGNES OF VINCENT COUCHE
The wine advocate- "Vincent Couche is part of the upwelling of talent"

TWEE NIEUWE AMBASSADEURS BIJ ONZE ZUIDER BUREN VOOR R. POUILLON.
Fabriche Pouillon- "R.Pouillon in de Media. On Parle de Nous!"

 

"SJAMP" Een zinderende, super, sprankelende nieuwsbrief van Dis Donc !! 

"SJAMP" NR 3  JUNI
"SJAMP" NR 2  MAART
"SJAMP" NR 1  FEBRUARI

Enjoy reading. Meld je alvast aan voor de volgende "SJAMP"